HDV_banner-cafe1
HDV_banner-værelse2
HDV_banner-værelse
HDV_banner-div2
HDV_banner-gård
HDV_banner-cafe3
HDV_banner-cafe2

”Når vi arbejder med vores beboere, oplever vi, at den aktivering, der virker, og som beboerne er glade for, er den meningsfulde aktivering. Den skal være så tæt på ”rigtigt” arbejde som muligt. Arbejdet har afgørende betydning for vores identitet – uanset om du er psykisk sårbar eller ej”

 

”Jeg bliver mødt med ligeværd og tillid” – Louise, 20 år.

”Smil og humor – det får mig i arbejdstøjet’‘ – Per, 44 år.

Hvem er vi

 

Hotel du Vest er en socialøkonomisk virksomhed – men hvad betyder det?

Hos os betyder det, at nogle af vores medarbejdere er socialt udsatte unge og voksne, som er psykisk sårbare og kan have sociale problemer.

For dig betyder det, at betjeningen måske nogle gange kan tage lidt længere tid, eller måske er der behov for lidt flere ord eller mere forståelse. Men i sidste ende vil du nok ikke mærke den store forskel, for vi går op i, at du får en rigtig god oplevelse.

 

For os handler Hotel du Vest ikke kun om at tiltrække kunder, men i lige så høj grad om at skabe nogle spændende og alsidige arbejdspladser til mennesker med særlige behov. Mange af vores medarbejdere bor på botilbud eller i selvstændige boliger på Granhøjen, som vi samarbejder med.

 

Besøg Nygårdens Gårdbutik, som også er en socialøkonomisk virksomhed i Nykøbing Sjælland.

 

Værd at vide

  • En socialøkonomisk virksomhed er en privat virksomhed med eget CVR nummer, der tjener penge på almindelige markedsvilkår uden offentlig indflydelse på ledelse og drift.
  • Det socialøkonomiske arbejde, og et eventuelt overskud i virksomheden, bliver geninvesteret i virksomhedens særlige sociale og samfundsgavnlige formål, eksempelvis ved at inkludere mennesker fra udsatte grupper på arbejdsmarkedet.
  • Udsatte grupper er for eksempel: Handicappede, psykisk syge, hjemløse eller andre grupper, som er svære at integrere på arbejdsmarkedet.

 

Vores historie

Hotel du Vest er en udvidelse af Café du Vest, der var udskænkningssted helt tilbage i 1912.

I 1959 blev caféen udbygget med en ekstra etage til Hotel du Vest. Det var dog ikke let at drive hotel i Nykøbing Sjælland, og de fleste af byens hoteller måtte dreje nøglen om efter nogle år.

 

I 1996 købte Granhøjens ejere, Grete og Torsten Mikkelsen, Hotel du Vest med det formål at forvandle det til en socialøkonomisk virksomhed. Da havde hotellet stået tomt i to år. Grete og Torsten var inspirerede af lignende initiativer i området, som eksempelvis Foreningen Sidesporet i Holbæk.

 

”Når vi arbejder med vores beboere, oplever vi, at den aktivering, der virker, og som beboerne er glade for, er den meningsfulde aktivering. Den skal være så tæt på ”rigtigt” arbejde som muligt. Arbejdet har afgørende betydning for vores identitet – uanset om du er psykisk sårbar eller ej” Granhøjens direktør Grete Mikkelsen.

 

Da Grete og Torsten overtog Hotel du Vest, var det uden erfaring med hotel- og restaurationsbranchen. Heldigvis har der været gode kræfter til at få Hotel du Vest op at køre. I dag er caféen fyldt med glade cafégæster, der får serveret lækker mad, og hotellets otte værelser bliver hyppigt booket.

 

Hotel du Vest samarbejder med Granhøjen

Hotel du Vest er en del af Granhøjens beskæftigelse. Granhøjen består af en række forskellige botilbud og tilbyder specialpsykiatrisk behandling til unge og voksne med psykiske lidelser og sociale problemstillinger. Der er både midlertidige og længerevarende botilbud, selvstændige boliger med støtte og behandling i eget hjem samt en bred vifte af beskæftigelses- og aktiveringsmuligheder i og omkring Nykøbing Sjælland – Hotel du Vest er netop én af disse beskæftigelsestilbud.

Du kan læse mere om Granhøjen og Hotel du Vest samarbejde i forstander på Granhøjen Grete Mikkelsens bog ”Omsorg gør det ikke alene”. Her kan du læse et uddrag fra bogen, der handler om Helle, der er beboer på Granhøjen og arbejder på Hotel du Vest.

 

Du kan også læse mere om Granhøjen på www.granhojen.dk eller
www.livetpaagranhojen.dk

Granhøjen samarbejder også med:

www.skovhusprivathospital.dk

www.nygaardenfrugt.dk

www.commuto.info